Gladgebonden soep
1 l ontvette bouillon (zie Bouillon), 40 g dieetmargarine, 40 g bloem, 100gvulsel, (bijv. champignons, asperges), half vette koffiemelk, rijk aan m.o.v. (meervoudig onverzadigde vetzuren).
Smelt de margarine en voeg ineens de bloem toe. Roer het geheel door elkaar. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon er bij gedeelten aan toe. Laat de soep steeds doorkoken en roer hem steeds glad. Voeg het gare vulsel eraan toe. Kook de soep nog even door. Maak de soep het laatst af met koffiemelk. Kerriesoep kan op dezelfde wijze gekookt worden, fruit met de margarine echter kleingesneden ui en kerriepoeder mee. Kerriesoep kan afgemaakt worden met een beetje magere melk, of halfvette koffiemelk, rijk aan m.o.v., peterselie en zout. Fruit voor tomatensoep met de margarine kleingesneden ui mee en voeg eerst tijm en later tomatenpuree toe. In de gladgebonden soepen kunnen ook als vulsel dienst doen: - magere gehaktballetjes, - stukjes mager vlees, - stukjes gare kip, - stukjes groente, bijv. tomaat, knolselderij enz.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Bourgogne passetoutgrainsBourgognerood (rosé)
Côtes de Beaune-VillagesBourgognerood
Hautes-Côtes de BeauneBourgognewit
Hautes-Côtes de NuitsBourgognewit
MâconBourgognerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl