Kipslaatje
500 gr. gaar kippevlees - 1/2 blik bleekselderij - peterselie - zout - peper -1 dl. slagroom - 1 dl. mayonaise - 2 eetlepels citroensap - enkele blaadjes sla.
Verwijder eventuele botjes en snijd het vlees klein. Snijd de bleekselderij in stukjes. Vermeng de kip en bleekselderij met veel fijn gehakte peterselie, wat zout en peper. Leg hierop de stijf geslagen, maar niet gezoete slagroom en de mayonaise. Giet het citroensap er over. Schep dit alles luchtig door elkaar. Laat het slaatje enkele uren afgedekt in de koelkast koud worden. Leg enkele gewassen slablaadjes op een schotel en schik hierop de kippensalade.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Alsace GewurztraminerAlsacewit
Alsace RieslingAlsacewit
Alsace SylvanerAlsacewit
Alsace Tokay-Pinot GrisAlsacewit
BordeauxBordeauxrood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl