Pittige kaas- en mosterdsaus
l uitje - 25 g boter - 25 g bloem - 4 dl kippebouillon (blokje) - 1 eetlepel franse mosterd - peper - zout - 75 g geraspte oude kaas
Het uitje snipperen. De boter laten smelten en hierin het uitje zachtjes glazig bakken. De bloem erdoor roeren en even laten pruttelen. Beetje bij beetje de bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. De mosterd, wat peper en wat zout toevoegen. De saus even zachtjes laten koken. Op het laatste moment de kaas toevoegen en al roerend laten smelten.

Lekker bij: biefstuk, tartaar, kip en groente als kool, worteljes en aubergine.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BarsacBordeauxwit
BordeauxBordeauxrosé
Bordeaux roséBordeauxrosé
Côtes-du-Rhône-Village VacquerasCôtes-du-Rhônerood
VacqueyrasCôtes-du-Rhônerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl