Varkensreepjes met prei en champignons
500 g magere varkenslapjes - peper - 1 eetlepel bloem - 3 kleine preien - 300 g champignons - 2 eetlepel olie - 1 teentje knoflook - 2 dl warme vleesbouillon - 2 eetlepel sojasaus - zout - 1 theelepel kerrie (mild)
Het vlees in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden. De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken. Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ± 15 min. zachtjes laten sudderen. Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen.

Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.

Variatie: Als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager en fijn. Het vlees hoeft dan nog maar ± 10 min. te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt.

Heel zacht wordt het vlees als u het voor de bereiding 1 uur in een marinade legt van sojasaus, l eetlepel bloem, uitgeperste knoflook, peper en l eetlepel olie.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Alsace Pinot BlancAlsacewit
Alsace RieslingAlsacewit
Alsace Tokay-Pinot GrisAlsacewit
BergeracBergeracrood
Côtes de BergeracBergeracrood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl