Chili con carne
1 eetlepel olie - 25 gr. boter of margarine - 2 teentjes knoflook - 2 uien - 500 gr. runderlappen 125 gr. bacon - 1 blikje tomatenpuree - 3 1/2 dl. water - peper - zout - 1 theelepel chilipoeder - 500 gr. gekookte bruine bonen (recept Bruine bonen).
Snijd de runderlappen in blokjes van ca. 2 cm. en de bacon in repen van ca. 2 cm dik. Laat de olie en boter of margarine goed heet worden en bak hierin het vlees, de bacon, gesnipperde uien en fijn gemaakte knoflook licht bruin. Voeg water, tomatenpuree, peper, zout en chilipoeder toe, breng het aan de kook en laat het in een gesloten pan ca. 3 uur zachtjes stoven. Voeg de uitgelekte bonen toe, roer alles dooreen en laat het nog 10 min. stoven.
 
Bijpassende wijnen: 1

Appellation ControléeGebiedKleur
GigondasCôtes-du-Rhônerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl