Gebakken kaasvingers met pruimencompote
4 pruimen - 1 ui - arachide olie - 1 kruidnagel - 1 stukje citroenschil - 4 eetlepels suiker - 2 dikke plakken belegen kaas van 1 cm dikte - 6 eetlepels bloem - 1/2 theelepel knoflookpoeder - 1 theelepel fljngehakte peterselie - zout, peper - 4 eetlepels koud water
De pruimen halveren en de pitten verwijderen. De ui pellen en fijnhakken. In een koekepan 1 eetlepel olie verhitten, de ui met de kruidnagel, het stukje citroenschil en de suiker toevoegen en de ui in 5 minuten zachtjes goudbruin bakken. De halve pruimen toevoegen en op een laag vuur 30 minuten laten pruttelen. Laten afkoelen. De korsten van de kaas verwijderen en de kaas in repen van 1 cm dikte snijden. Van de bloem met het knoflookpoeder, de peterselie, een snufje zout, een snufje peper en het water een dik beslag zonder klontjes roeren. In een koekepan een laagje olie van ca. 1 cm verhitten. De repen kaas door het beslag halen en in de hete olie rondom goudbruin bakken. (Niet meer dan 4 tegelijk bakken.) De kaasvingers op keukenpapier laten uitlekken en met de pruimencompote serveren.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BarsacBordeauxwit
BordeauxBordeauxrosé
Bordeaux roséBordeauxrosé
Côtes-du-Rhône-Village VacquerasCôtes-du-Rhônerood
VacqueyrasCôtes-du-Rhônerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl