Gestoofde haas met tijm
1 kg haas in stukken, zout, (versgemalen) peper, 1 eetlepel Dijonmosterd, 75 g boter, circa 15 sjalotjes, 1 eetlepel (verse) tijmblaadjes, 2 dl cider, 1 theelepel bouillonpoeder, 1/8 liter slagroom.
Wrijf de stukken haas in met zout, peper en mosterd. Verhit de boter in een hapjespan en bak de stukken haas (in gedeelten) bruin. Pel intussen zes sjalotjes en snijd ze in vieren. Bak de sjalotjes circa 3 minuten mee. Voeg de tijm, cider en bouillonpoeder toe en stoof de haas afgedekt in circa 1 1/2 uur zachtjes gaar. Pel voor garnering de overige sjalotten en snijd ze in vieren. Bak ze goudbruin en smoor ze daarna nog 5 minuten. Leg de stukken haas in een ondiepe schaal. Garneer ze met de gesmoorde sjalotten. Pureer het braadvocht met een staafmixer of zeef het vocht boven een andere pan. Roer de room erdoor en kook de saus op een hoog vuur in tot de dikte goed is.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Canon-FronsacBordeauxrood
FronsacBordeauxrood
Bonnes MaresBourgognerood
SantenayBourgognerood
Côtes de DurasCôtes de Durasrood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl