Hartige plaattaart met courgette en paprika
1 pakje bladerdeeg (diepvries) - 1 eetlepel suiker - 3 eetlepels azijn - 2 bosjes lente uitjes - 1 courgette - zout - 1 rode paprika - 1 eetlepel maïsolie - 1 blikje (ca. 400 g) maïs - 5 eieren - 1 potje zure room - 1 dl melk - peper - 1/2 theelepel paprikapoeder - 1 theelepel worcestershiresaus - 150 g geraspte belegen kaas
Het bladerdeeg laten ontdooien. Een bakplaat van ca. 30 bij 30 met het bladerdeeg bedekken en de randen stevig op elkaar drukken. Met een vork hier en daar wat gaatjes in het bladerdeeg prikken. De suiker met de azijn en een kopje water mengen en aan de kook brengen. De lente uitjes toevoegen en 5 minuten zachtjes koken. Afgieten en laten uitlekken. De courgette in zeer dunne plakken snijden. Op borden uitspreiden, met een eetlepel zout bestrooien en 20 minuten laten staan. Afspoelen met koud water en goed droogdeppen. De paprika in kleine stukjes snijden. De maïs laten uitlekken. Een ei met de zure room loskloppen. De rest van de eieren en de melk erdoor kloppen. Een snufje peper, een snufje zout, het paprikapoeder en de worcestershiresaus toevoegen. De lente uitjes, plakjes courgette, stukjes paprika, de maïs en de geraspte kaas over het bladerdeeg verdelen. Het eiermengsel erover schenken. De plaattaart middenin een voorverwarmde hete oven - 200 graden - in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen en in 8 of 16 stukken snijden.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BarsacBordeauxwit
BordeauxBordeauxrosé
Bordeaux roséBordeauxrosé
Côtes-du-Rhône-Village VacquerasCôtes-du-Rhônerood
VacqueyrasCôtes-du-Rhônerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl