Kaasomelet
2 eetlepels melk - peper - 1 gekookte aardappel - 1 klein uitje - 1 klein potje (120 g) gebroken sperziebonen - 2 eieren - zout - zonnebloemolie - 50 g geraspte komijne kaas
De aardappel in kleine stukjes snijden. Het uitje snipperen. De bonen laten uitlekken. De eieren loskloppen met de melk, een snufje peper en een snufje zout. Een scheutje olie verhitten in een kleine koekepan met dikke bodem. Hierin de aardappel en ui omscheppend 3 minuten bakken. De sperziebonen en het ei toevoegen. Zo gauw een laagje ei op de bodem gestold is dit met een vork omscheppen. Doorgaan tot bijna al het ei is gestold. De massa over de hele pan verdelen. De kaas erover strooien. De omelet dichtklappen. Nog even nagaren en op een bord schuiven. Lekker met warme toost en een gemengde salade. omelet Lunch
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Alsace Pinot BlancAlsacewit
Alsace Tokay-Pinot GrisAlsacewit
BrouillyBourgognerood
MusignyBourgognerood (wit)
Champagne Côte des BlancsChampagnewit



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl