Kleurige gemengde salade
2 bosjes radijs, 2 tomaten, 1 kleine courgette, 2 rode paprika's, 1 kleine koolrabi, 1/4 bosje bieslook, 1/2 bosje dille, 1/4 bakje tuinkers, 3 eetlepels zure room, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepels middelscherpe mosterd, zout en peper, 5 eetlepels olie, verschillende soorten sla
De groenten wassen. De radijsjes in dunne plakjes en de tomaten in partjes snijden. Van de courgette de steel en het kroontje verwijderen en de vrucht in dunne reepjes snijden. De paprika's in vieren snijden, schoonmaken, wassen en in fijne reepjes snijden. De koolrabi schillen en grof raspen. Bieslook en dille wassen en goed droogmaken. De bieslook in kleine ringetjes snijden, de uiteinden van de dille grof kleinsnijden en de steekjes zeer fijn hakken. De tuinkers met een keukenschaar afknippen. Kruiden en groenten goed mengen in een grote schaal. Voor de dressing de zure room, de azijn en de mosterd goed met zout en peper op smaak brengen en door elkaar roeren. Steeds een beetje olie erbij gieten en alles met de garde tot een smeuïge dressing roeren. De dressing over de salade gieten, alles goed mengen en ± 10 min. in laten trekken. De slablaadjes op vier borden rangschikken en de groentesalade hierover verdelen.

Voor de saladedressing moet u altijd eerst alle ingrediënten mengen zonder olie, omdat anders het zout niet oplost. Pas op het laatst wordt geleidelijk de olie erdoor geroerd.

Van tuinkers moet slechts weinig worden gebruikt, zodat de sterke smaak de andere ingrediënten niet overheerst, maar het frisse ervan nog merkbaar is.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Bourgogne passetoutgrainsBourgognerood (rosé)
Côtes de Beaune-VillagesBourgognerood
Hautes-Côtes de BeauneBourgognewit
Hautes-Côtes de NuitsBourgognewit
MâconBourgognerood© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl