Kruidkoek
200 g zelfrijzend bakmeel, 200 g donker bruine basterdsuiker, 2 eetlepels stroop, 1 eetlepel koekkruiden, zout, 2 dl karne-, magere- of taptemelk, 150 g rozijnen, 50 g stukjes sucade, 25 g stukjes oranjesnippers, dieetmargarine.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, de koekkruiden en het zout. Roer de karnemelk en de stroop erdoor, zodat een glad beslag ontstaat. Roer het vulsel erdoor en schep het beslag in de, met dieetmargarine, ingevette vorm. Bak de kruidkoek beneden in de oven geschoven, in 1 a 1 1/2 uur gaar en lichtbruin, bij ongeveer 150°C. Laat de koek afkoelen en bewaar hem een dag, voordat hij gegeten wordt.
 
Bijpassende wijnen: 3

Appellation ControléeGebiedKleur
Alsace GewurztraminerAlsacewit
Côtes de MontravelBergeracwit
MonbazillacBergeracwit



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl