Lamslappen met prei
1 ui, 50 gram rozijnen, 500 gram prei, 1 grote appel, 500 gram lamsschouderlappen, zout, peper, kerriepoeder, 75 gram boter, 1 bekertje zure room.
Pel en snipper de ui, snij de prei in stukjes en was die in stromend water. Laat de rozijnen in heet water circa 10 minuten wellen. Schil de appel en snij die ook in stukjes. Bestrooi het vlees met zout, peper en kerriepoeder en bak het in de hete boter rondom bruin. Reken daarvoor in totaal zo'n 10 minuten en laat de ui 5 minuten meebakken. Roer daarna de rozijnen, de appel, de prei en de zure room erdoor. Stoof het vlees daarna in ongeveer drie kwartier gaar. Tot slot roert u de zure room erdoor.

Lamslappen met prei zijn bijzonder lekker met rijst en ijsbergsla.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BordeauxBordeauxrood
Lussac-Saint-EmilionBordeauxrood
MargauxBordeauxrood
Montagne-Saint-EmilionBordeauxrood
PauillacBordeauxrood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl