Magere dipsaus
1 dl magere melk, 10 g dieetmargarine, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels magere kwark.
Maak van deze ingrediënten (zonder de kwark) een witte saus (zie Witte saus). Laat de saus afkoelen. Roer de magere kwark door de saus.

Deze saus kan op smaak afgemaakt worden met:
- knoflook (-zout of een fijngeknepen teentje), anjovispasta, gewassen en kleingesneden peterselie, peper en zout.
- kleingesneden augurk, hardgekookt ei*, kappertjes, peper en zout.
- mosterd, mierikswortel (poeder), peper, zout.
- tomatenpuree of ketchup, gehakte champignons,stukjes magere ham, groene kruiden, peper, zout.
- tomatenpuree, paprikapoeder, peper, zout.
- gepureerde gedroogde pruimen, dille, basilicum.
- fijngeraspte appel en bananenpuree.

In de dipsausen kan gedipt worden met:

- stukjes geblancheerde bloemkool
- stukjes rauwe winterwortel of kleine geschrapte worteltjes
- reepjes komkommer radijsjes
- goed gewassen champignons
- stukjes harde zure appel.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Bourgogne passetoutgrainsBourgognerood (rosé)
Côtes de Beaune-VillagesBourgognerood
Hautes-Côtes de BeauneBourgognewit
Hautes-Côtes de NuitsBourgognewit
MâconBourgognerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl