Paling
1 kg. in moten gesneden paling - 50 gr. boter of margarine 1 1/2 eetlepel bloem - 1 eierdooier - zout.
Was de moten goed en droog ze af met wat keukenpapier. Wrijf ze in met zout en laat dit ca. 5 min. intrekken. Leg de moten naast elkaar in een pan en doe er zoveel water bij, dat de bodem bedekt is. Leg klontjes boter of margarine op de paling doe het deksel op de pan en breng de paling aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de paling in ca. 30 min. gaar. Schep de moten uit de pan. Meng bloem, eierdooier en enkele eetlepels van het stoofvocht en maak er een glad mengsel van. Bind hiermee de rest van het stoofvocht, laat nog even goed doorwarmen en giet de saus over de paling.
 
Bijpassende wijnen: 3

Appellation ControléeGebiedKleur
Bergerac MoelleuxBergeracwit
Côtes de SaussignacBergeracwit
Puligny-MontrachetBourgognewit



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl