Roergebakken varkensvlees met lenteui en perzik
1 blikje perzikschijfjes (nettogewicht ca. 250g), 200 g hamlappen, 3 theelepels sojasaus, 3 theelepels sherry, 2 lente-uitjes of een kleine prei, 2 bolletjes gember, 2 eetlepels olie, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 theelepel maizena, 1 theelepel sesamolie
In een zeef de perzikschijfjes laten uitlekken, vocht opvangen. Hamlappen in dunne reepjes snijden. In een kom doen: 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels sherry en 1/2 eetlepel perzikvocht goed door elkaar roeren. Reepjes hamlap erdoor scheppen. Van lente-uitjes of prei lelijk blad en wortel verwijderen. In ringen van ca. 1 cm dik snijden. Gemberbolletjes in dunne plakjes snijden. Vlees uit soja-mengsel halen en voorzichtig met keukenpapier droogdeppen. In wok of braadpan olie goed heet laten worden. Vlees al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Lente-uiringetjcs of preiringetjes, gemberplakjes en perzikschijfjes erdoor scheppen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken. Intussen in kopje 3 eetlepels perzikvocht vermengen met bouillonpoeder, 1 theelepel sojasaus, l theelepel sherry en maïzena. Tot een sausje roeren en al omscheppend aan vleesmengsel toevoegen. Aan de kook brengen en nog ca. 2 minuten zachtjes laten pruttelen tot gerecht min of meer gebonden is. Sesamolie erdoor roeren. Lekker met witte rijst en een salade.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BeaujolaisBourgognerood
Beaujolais-SupérieurBourgognerood
Beaujolais-VillagesBourgognerood
ChénasBourgognerood
ChiroublesBourgognerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl