Rollade met groenten
50 g boter of margarine, 1 varkensfiletrollade a 1 kg, 1 eetlepel grove mosterd, 1/2 eetlepel vleeskruiden, 600 g aardappelen, 500 g broccoli, 4 uien, 250 g winterwortel, 1/4 liter vleesbouillon, 1 dl droge witte wijn, 1 bekertje crème fraiche (125 ml).
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter. Vet een ovenschaal dun in met wat boter. Roer de mosterd en vleeskruiden door de rest van de boter en bestrijk hiermee de rollade. Leg de rollade in een ovenschaal en schuif deze in de oven. Braad de rollade in circa 30 minuten bruin. Bedruip het vlees regelmatig met braadvet. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stronken. Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Schil de wortel en snijd deze schuin in plakken. Leg de groenten rond de rollade en schenk de bouillon en de wijn erbij. Stoof de rollade en de groenten in nog circa 30 minuten gaar. Schep de groenten een keer om. Leg de rollade op een schaal en schep de groenten eromheen. Houd de schaal warm in de uitgeschakelde oven. Schraap de aanbaksels los en schenk het braadvocht in een pan. Kook het op een hoog vuur circa 4 minuten in. Roer de crème fraiche erdoor en kook het geheel nog circa 3 minuten in. Lekker met appelcompote.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BeaujolaisBourgognerood
Beaujolais-SupérieurBourgognerood
Beaujolais-VillagesBourgognerood
ChénasBourgognerood
ChiroublesBourgognerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl