Tomatensoep
500 g tomaten, 1 ui, 1 laurierblad, tijm, 40 g bloem, peterselie, 1 liter bouillon (zie Bouillon), 1 eetlepel dieetmargarine, peper, zout, selderij.
Was de tomaten en snijd ze in stukken. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Smoor de tomaten en de ui met de tijm, de peterselie en de laurier in de margarine gaar. Voeg de bouillon toe en kook het geheel even door. Zeef de soep. Maak de bloem aan met evenveel koud water en verdun hem later dan tot een glad papje. Bind hiermee de bouillon. Maak de soep af met zout, peper en fijngesneden selderij.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
Bourgogne passetoutgrainsBourgognerood (rosé)
Côtes de Beaune-VillagesBourgognerood
Hautes-Côtes de BeauneBourgognewit
Hautes-Côtes de NuitsBourgognewit
MâconBourgognerood



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl