Varkensvlees met een Afrikaans garnituur
Varkensvlees met een Afrikaans garnituur 2 eetlepels maïs- of zonnebloemolie, 400 g mager varkensvlees, l/2 komkommer, 1 kleine aubergine, 200 g tomaten, 100 g champignons, zout, peper, tijm.
Verhit de olie en bak hierin het varkensvlees, ingewreven met peper en zout, bruin en bijna gaar. Was de komkommer, aubergine en de champignons en snijd de groente klein in stukjes. Bak de groente bij het vlees bruin. Voeg de in stukken gesneden ontvelde tomaten en tijm toe en laat alles ± 10 minuten stoven. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper. Het garnituur kan ook gegeven worden bij: - rundvlees - kip - kalfsvlees
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
RosetteBergeracwit
GravesBordeauxrood
Graves de VayresBordeauxrood
BourgogneBourgognerood
Côte de BeauneBourgognewit



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl