Zalmfilet op courgette en tomaten
4 zalmfilets (a 150 g) sap van 1/2 citroen, zout en peper, 2 eetlepels plantaardige olie, 350 g kleine courgettes 1 klein knoflookteentje 300 g vleestomaten 1 theelepel verse tijm
De zalmfilets besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten. De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden. De knoflook schoonmaken. Kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De helft van de olie in een koekenpan verhitten. De courgette kort bakken. De knoflook erboven uitpersen en de vlam lager zetten. De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 min. laten smoren. Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten. Aan beide kanten ± 4 min. bakken. Voorzichtig omdraaien! De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarm-de borden scheppen. De zalmfilets erop leggen en serveren met aardappels met peterselie.

Variatie: Vervang de zalm door kabeljauw of roodbaars.
 
Bijpassende wijnen: 3

Appellation ControléeGebiedKleur
Bergerac MoelleuxBergeracwit
Côtes de SaussignacBergeracwit
Puligny-MontrachetBourgognewit



© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl