Zalmforel met garnalensaus
Een schoongemaakte zalmforel van ruim 1 kilo in de court-bouillon (zie hieronder) doen en voorzichtig aan de kook brengen (vis mag niet echt koken, maar moet heel zachtjes pruttelen) 12 minuten laten sudderen. Daarna de vis in de court-bouillon laten afkoelen, dan het vel voorzichtig verwijderen en de vis op een serveerschotel schikken. De court-bouillon bewaren, daar kan men de volgende dag een heerlijke vissoep van maken.

Voor de garnalensaus 125 gram boter en 125 gram gepelde fijngemalen garnalen goed mengen. Vermeng dan de garnalenboter met 2 dl mayonaise. De warme forel met de koude saus serveren.

Court-bouillon
1/2 fles droge witte wijn - 1 dl water - 1 ui - 1/2 winterwortel - 't hart van een kleine struik selderij - 3 takjes peterselie - tijm - 2 laurierblaadjes - zout - peper De court-bouillon maken met de aangegeven ingrediënten in een ruime vispan. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Laten afkoelen. De court-bouillon is nu gereed om als basis te dienen voor visgerechten. vis in saus Visgerechten
 
Bijpassende wijnen: 3

Appellation ControléeGebiedKleur
Bergerac MoelleuxBergeracwit
Côtes de SaussignacBergeracwit
Puligny-MontrachetBourgognewit© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl